שלמה שפירא
"בני ערב" - שישה סיפורים, ל- משה סמילנסקי, עובד לעברית קלה בידי גליה ירדני, גשר / ספרונים בעברית קלה - גשר - העורך הראשי, חיים רבין, עורך הסדרה: משה מנור, הוצאת המחלקה לחינוך ולתרבות בגולה של ההסתדרות הציונית העולמית, ירושלים, מהדורה חמישית, תשל"ב. בגב הספר מצוינים שמות לז' הספרונים שהופיעו בסדרה זו.
בעותק שברשותי - רשום בפתח הספר בכתב יד "אולפן מעין ברוך"
התוכן:
על משה סמילנסקי, אבו-אל-כַּלְבְּ, חֻתֵּן, מיתת נשיקה (אגדה), בת השיך, עבדול הַדִּי, גואל הדם.
גליה ירדני על משה סמילנסקי:
...כאשר בקר בשויצריה ב-1966, בקש ממנו עורך של עתון יהודי לכתוב משהו על הערבים, שאותם הכיר סמילנסקי היטב מתוך העבודה במושבות.זה היה אז נושא רומנטי בספרות העברית, כי הוא היה נושא חדש לגמרי...סיפורו הראשון "לטיפה" הדפיסו בעתון ברוסיה, והקוראים מצאו בו ענין רב...כך סמילנסקי עצמו נכנס לספרות במקרה מאשר בכוונה...במשך השנים הבאות כתב סמילנסקי הרבה ספורים (וציורים) מחיי הערבים, שעליהם חתם בשם "חַוַּגָ'ה מוּסָה) (כך קראו לו הפועלים הערבים)...גם כתב ספרים של זכרונות, יומנים ורשימות שהם מענינים מאד וחשובים לכל מי שרוצה להכיר את ההיסטוריה של הישוב העברי בארץ-ישראל.
המנצחות בחכמה ובגבורה - בנות שַׁהֲלִי היפות (עמוד 28)
...ואצל בני שהלי נולדו תמיד, או כמעט תמיד - בנות. הבנים - מעטים מאד. והיו הם לצחוק בפי השונאים שלהם, בני ג'בלי. אלה קראו להם: "אבו אל-בנת"
אבל אין רע בליטוב. הבנות אשר לחמולת שהלי - לא היו דומות להן ביפי, בחכמה ובגבורה בכל הסביבה. וכאשר היו שתי המשפחות רבות, היו בנות שהלי עוזרות לאבות ולאחים שלהן. אז צחקו אנשי הכפרים לבני גַ'בְּלי, והיו אומרים עליהם, שנשים מנצחות אותם...
2013, יוני 27, 04:59
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה רבה!