יום שלישי, 30 באוגוסט 2016

שלמה שפירא: הזוועה האיומה שאנחנו אוכלים בלי ידיעתנו / על מצב המטבחים העסקיים. מה שהיה בשנת 2009 ניתן למצוא גם בשנת 2016

שלמה שפירא

הזוועה האיומה שאנחנו אוכלים בלי ידיעתנו - על מצב המטבחים העסקיים. מה שהיה בשנת 2009 ניתן למצוא גם 2016.
שום דבר לא השתנה לעומת שנים קודמות ולא משתנה.
האם ישתנה המצב  בעזרת כוחות האזרחים ומשרד הבריאות?
לצערי - אני חושב שלא.
תביאו בחשבון גם חריגות בייצור אחסון והובלת הפרודוקטים למסעדות!


אני מביא כאן את אחת התגובות משנת 2009 לכתבה ב- mako חדשות

"מה מסתתר בסלט בבית הקפה שלכם?"




"אני טכנאי שרות המתפרנס למחייתי בתיקונים ושירותים כלליים לציוד המטבחים המוסדיים..מה שנעשה בתוך המטבח הרחק מעינו של הקליינט זה פשוט מחריד, אני כמובן לא אחשוף את זהותי ולא אחשוף רשת או מסעדה זו או אחרת אבל אין !! אין דבר כזה ניקיון במטבח עסקי.. זה מטבח שכל מטרתו זה חסכון בעלויות ובהוצאות השוטפות למטרת רווחים בלי כל דגש על ניקיון או היגיינה, אין מטבח אחד אפילו שלא נתקלתי בג'וקים המטיילים להם בתוך..... כן כן בתוך אותם מכשירים המשמשים ביום יום לייצור מזון והגשתו לאלה שמשלמים והרבה.... צואת עכברים וזבובים ברצפת מקררי הדלפק המשמשים לאיחסון ירקות ושאר מוצרים פתוחים לרוב וכיו"ב סלטים, רימות ומקקים בתוך מכונות לייצור קוביות קרח וכשאני אומר בתוך זה בתוך מערכת יצור הקוביות ,שם יש להם למקקים בית מלון עם מזרקות מים קרירות ועובש ולהמשיך ולהתרבות, מכונות הברד השקופות היפות שמערבלות להם שייקרים ואייסי-קפה ומיני משקאות לעולם אבל לעולם אינן נשטפות כפי שנדרש יום יום, בסיום המשמרת חייבים לרוקן את המכלים השקופים ולשטוף במים וסבון אותם , מישהו עושה את זה ??? קדחת!! אולי פעם בחודש אחרי שגיר המכונה מתחיל לחרוק כתוצאה מלכלוך שהצטבר עליו מישהו נזכר לעצור ולפרק את מיכלי הערבול שבד"כ לא נעים לפרקם כי יש אטמים וברגים ולמי יש זמן בכלל?? 
ציפסר- עוד מערכת שלרוב מטונפת והשמן שנמצא בה משמש ל 380 טיגונים ועד שהוא לא משחיר והופך למים כמעט ולא מחליפים אותו... אני יכול להמשיך עוד ועוד רק שתדעו כולללללכם,,,, מדובר במסעדות יוקרה שבחוץ הכל יפה ונעים ומיזוג ומלצריות יפות ומוזיקה נעימה אבל בפנים איפה שאף אחד לא רואה רק הטכנאי שמפרק ופותח ... שם נמצאת הזוועה האיומה"
* טכנאי שרות מטבחים עסקיים   26/08/09 | 00:27

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה רבה!