שלמה שפירא
עמינדב דיקמן
יש עמנו משוררים צעירים שבלבם געגוע וחיבה למשקל ולחרוז !
אני חושד ... במצבה של לשון השירה העברית העכשווית
בהתייחסו לכתב העת לשירה – "כרמל" ("שבו-כרמל") 17.1.2001
ב"הארץ ספרים" :
"מהו כתב-עת טוב ?
"כיצד עושׂים כתב-עת טוב ?
ולאדימיר ולאדימירוביץ' "המשיל את העשׂייה הספרותית לאמנות הבישול ,
ופרסם , מעשׂה לץ עוקץ , מתכון פשוט ונאה לרקיחת שירה ... "
ו "... כך מתכן ולאדימיר ולאדימירוביץ' את המתכון לשירים . לכתבי העת
היו לו , מסתמא , מתכון אחר בספר תבשיליו הספרותיים בחרוזים ,
אלא שזה לא הגיע לידינו . אפס , אין כל ספק שיש בנמצא מתכון רזים שכזה .
עובדה היא : כתבי-עת אחדים טעימים לחך הרוח עד ליקוק אצבעות ממש ,
ואחרים – טעמם כטעם החביתה המחוממת בשנייה . "
... מנות השירה המקורית המוגשות ב"כרמל" לא יביישו אף הן שום
צוות טבחים ספרותי ..."
... רב שלל מטעמי השירה המזומן כאן , ועל טעמים , כידוע , הס מלהתווכח ... "
... "בנסותי להגיח אל קרבי את מנות השירה הגדושות האלה , יש שהחליקה עיני
והשורות נסתכסכו לי אלה באלה . אני חושד ביני לביני שהדבר קשור , איכשהו ,
במצבה של לשון השירה העברית העכשווית ... "
21.10.2008
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה רבה!