שלמה שפירא
המרכבה המיסטית / ספרים כותבים על המרכבה והמיסטיקה הסובבת לה
א. ספרות ההיכלות - "המרכבה ויורדיה - שתיקת יורדי המרכבה" - מאת: פרופ' נסים בן דוד. 1968 בהוצאת משרד הביטחון , ההוצאה לאור. חיבורים מיסטיים שחוברו, כנראה, בתקופת התנאים והאמוראים בארץ ישראל. החיבורים בכתב נערכו במאי במאה השביעית או השמינית...מדובר במיסטיקה יהודית קדומה המקנה לה אופי מיוחד ומבדיל בינה לבין ההגות הדתית שקדמה לה...יש תיאור של רבי עקיבא המגיע להיכלות עליונים ושם הוא מגלה את השם הנסתר של האל. מודגש ששירה, תפילות והמנונים עדיפים להישמע טוב בהיכלות העליונים. --- "ביצוע תכניתי מחייב אותי להשתית חלק מנפשי - לא אחזור להיות האיש שהייתי, מספיק קרוב להרע עתה...ביתר קלות אל תוך אנשים נקיי נפש ולכן אוכל לנצלם לטובתי...
ב. "יורדי המרכבה" - שני כרכים שתורגמו לעברית בשנת 1961 מאת הסופר האוסטרלי, "פטריק וייט" חתן פרס נובל לספרות . הספר מורכב מארבעה סיפורים משתלבים על ארבעה אנשים שונים זה מזה, כולם מנודים בצורה כזו או אחרת מהחברה האוסטרלית, אבל כולם מאוחדים בשאיפה מיסטית שבאה לידי ביטוי בדרכים שונות , לגאולה.
ג. "המיסטיקה העברית הקדומה" - בשנת 1989 ספריית "אוניברסיטה משודרת / קצין חינוך ראשי / גלי צה"ל.
ד. "מיתוס, ריטואל ומיסטיקה" - קובץ מחקרים של בית הספר למדעי היהדות ע"ש חיים רוזנברג. עורכים: גדעון בוריק, רון מרגולין, ישי רוזן-צבי. עד 2012 נכתבו עשרים וחמישה מחקרים ונושא "מיסטיקה" משתלשל מתוכם.
ה. בשנת 1999 במוסף עיתון "הארץ" - "סאגת העידן החדש" - שלושה פרקים: מחתרת הערגה, המהפך, על ספסל בחדר המתנה - איך 150 אלף איש נוסעים לעיירת נתיבות בשנת 1985 כדי לפקוד את קברו של באבא סאלי - עיירה שהיתה לשוק של קמיעות, סגולות ומזכרות ומאז המיסטיקה היהודית זוכה לחיים חדשים בציבור החילוני והדתי. ספר "הזוהר" מוצב בסלוני הבתים כאוביקט מאגי מבלי לנסות להבין מה יש בתוכו או לקרוא בו.
ו. ספר מתורגם גם סרט (1968) - שלא שייך לסעיפים הקודמים שציינתי: "מרכבות האלים" - ל- "אריך פון דניקן"/סופר שוויצרי שטוען כי התרבות האנושית החלה כתוצאה מביקורם של חייזרים קדומים בכדור הארץ / דבר שעורר מחלוקת בקרב מדענים וחוקרים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה רבה!