שלמה שפירא
בלגוטרה /שלמה שפירא
כתבה שלי שפרסמתי בעיתון "הצופה" ב- ט"ז באב תשס"ג, 14.8.2003(בבלוגי הקודם ב- 20.10.2006)
נביל שעת' הציע לאחרונה לשר סילבן שלום להכריז על הפסקת אש קבועה ("הפסקת האש תימשך עשרות שנים"), והשר שלום הגיב ש"לא תהיה התקדמות בלי פירוק תשתית הטרור".
דבריו של שעת' לא היו "פיקחות לשונית בשביל להתקדם הלאה" (מושג שהטביע שמעון פרס אצל הפלשתינים מן המשׂאים והמתנים שלו), דבריו מזכירים לי קניית דברים מ"חיסולים". אצל יהודי עיראק קוראים לזה "בלגוטרה", כלומר קנה משהו בלי לבדוק , קנה משהו "על המזל", ובעונת האבטיחים זה כמו לבחור אבטיח שלא על הסכין.
וראו איזה פלא, שעת' מדבר על הפסקת אש קבועה ואחמד טיבי מציע להפסיק את האש על ידי הקמת מדינה דמוקרטית אחת בין הירדן לים התיכון. היו מספר פיגועים קשים מאד ההחלטה על "השקט" וישנם עשרות התראות לפיגועים. למרות התיווך המצרי ואלמותו של ערפאת, ל"חבורות הצעירים" (כך מוגדרים המחסלים על ידי מנהיגים פלשתינים) יש נשק והם ממשיכים לצבור נשק וחומרי חבלה ולהכין חגורות נפץ כדי לפגוע בנו. השיח' יאסין אומר עליהם, שאלה הצעירים שלא נרתעים לא מחיסולים של ישראל ולא יירתעו מחיסולים של בכירי הרשות.
שעת' מדבר על הפסקת אש קבועה
ואחמד טיבי מציע להפסיק את האש
על ידי הקמת מדינה דמוקרטית אחת
בין הירדן לים התיכון
הרשות לא תפחיד אותם ולא תרתיע אותם וגם לא תוכל להוציא מהם את נשקם, כי כל מי שהרג או ניסה להרוג ישראלים, הנּו לוחם שחרור מפואר" וכל מי שיעז לאסור פעיל חמאס, יוקע מיד כבוגד. הרחוב הפלשתיני, ולפי הסקרים 90% ממנו, סבור כך לגבי ההתייחסות לחמאס. אז איך הרשות תהפוך סמכותית ותהיה מסוגלת לקבל עליה נורמות מדינה שבדרך? כשהפלשתינים מעלים את ה"נכבה" כל יום וכל שעה בצורת אינתיפאדה מאיימת, איך אפשר שאנחנו נעזור ל"מסע השחרור להצלת זכויותיו הלאומיות והחוקיות" של העם הפלשתיני, שחוקיו מוות וטרור? ידוע לנו לפחות כי רק במשא ומתן ובפירוק כל מחריבי השלום, על נשקם ומזימתם, אפשר שיקום שלום. אין ישראל יכולה להסכים לנהל משא ומתן תחת אש איום בפצצות מתקתקות השכם וערב. קודם כל על הפלשתינים להרגיע את הצעירים מבית, ללמדם לאחוז באת ולא בחרב. שעת' מציע קודם כל להרגיע את המצב ולשפרו ולאחר שאנשים יירגעו תתחדש התקווה ורק אז יהיה ניתן לפעול בלגיטימיות נגד הגורמים הקיצוניים כמו חמאס.
כבר שבענו סיכומים על גבי סיכומים ולחם טוב אין, יחסי שכנות אינם עניין "בלגוטרה".
הכנסתי שוב את הכתבה היום בגלל חשיבותה. היא כבר הופיעה בבלוג זה
השבמחקביום שבת, 31 בדצמבר 2016
שלמה שפירא (המשורר): "בלגוטרה"! מדברים ומדברים על שלום אך השלום ויחסי שכנות אינם "בלגוטרה"