שלמה שפירא
המעמד השליט הקואליציוני להמוני העם - לתת למעשים לדבר
בהיסטוריה העולמית - במשך יובל שנים סובבו תולדות המדינות על עניין מרכזי אחד: הכרח לבצע שינויי חרום באמצעות מלחמה עם נסיונות לרכוש את אהדת ההמונים על-ידי ניצול ריפורמות שונות (גם רפורמה צבאית) כאשר כל העם חייב להילחם שכם אחד לעזרת העם ולעזרת שיחרור החטופים ולמנוע עוד אסונות לאומיים.
החרדים ימשיכו להתפלל ולא ילחמו שכם אחד לעזרת העם.
יש מצב שנסיונות הקואליציה (של המעמד השליט והצהרותיהם של חברי הכנסת בקואליציה לקנות את לבם של המוני בוחרים עד לאותה נקודה שממנה והלאה יש ויתורים וכל ויתור נוסף גורם לעזיבת הבסיס שעליו מושתת שלטון, כלומר מצב הגורם לעזיבת עיקרונות אבסולוטיים-למחצה וביורוקרטיים. קונסטיטוציות הנכתבות בנקודות-מפנה, הכרח להן שיבואו בלוויית החלטות על מיבנה החברה לעתיד לבוא. האם קונסטיטוציה זו תבטיח את הדמוקרטיה עם חופש הקניין, המסחר והתעשיה, הדיבור, הביטוי והאסיפה, הדת והדפוס, כדי להבטיח את המשך קיומה של החברה.
כיוון שהחברה בימינו היא חברה המושתתת על סתירות תזדקק החברה בישראל למדינה עם אמצעים תקיפים יותר מאשר בשעת פיקוחה על אנשים בודדים, בלתי מאורגנים. וכשאין פיקוח צצים אנשים בלתי-מאורגנים ומתארגנים פוליטית והופכים התארגנות קטנה לדבר גדול.
מוצאים עצמנו, לפתע, במיקום איסטרטגי לאחר בחירות דמוקרטיות וראש-ממשלה מעדיף להצהיר "לתת למעשים לדבר". כך ניתן להפוך לשון מאזניים עם הקמת קואליציה והקמת ממשלה ששר הביטחון שלנו - ישראל כץ מהליכוד יחד עם השר לביטחון לאומי של ישראל מחווים דעתם יחדיו עם השר "איתמר בן גביר" מ- "עוצמה יהודית" על המלחמה עם איראן ועל מצב הביטחוני והאזרחי בישראל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה רבה!